Mozirje – 700 let trških pravic

Home / Mozirje – 700 let trških pravic

23. junija 2018

vljudno vabljeni na praznovanje

Mozirje – 700 let trških pravic

Glavni dogodki:

UraDogodek
~ 9:00, 11:00, 16:00 in 18:00 ~ potujoča ulična predstava Trške zgodbe *
~ od 9:00 do 20:00~ festival zelišč **
~ tržnica izdelkov domačih obrti
~ 21:00~ razglasitev trških pravic
~ koncert Godbe Zgornje Savinjske doline; posebni gostje: Štajerskih 7; Več o koncertu >
Mozirje nekoč

* Trške zgodbe

Raziskuj. Doživi preteklost. Začuti tradicijo.

Legenda pravi, da kjer je danes Mozirje je več tisoč let nazaj  bilo veliko jezero. Skozi preseko, ozko sotesko, je začelo jezero odtekati. Ostala je močvirna kotlina, kjer je ob reki Savinji zrasel trg Mozirje, Sv. Jurij pa je postal trški patron. Danes zidovi hiš in stare listine govorijo o bogati preteklosti trga.

Vljudno vabljeni 23. junija, na ulično-gledališko predstavo Trške zgodbe, ki na zabaven način interpretira 700 let trške zgodovine. Je polna presenečenj in srečanj z ljudmi, ki so pustili v kraju trajnejše sledi. Pohodno ulična predstava se odvija od cerkve sv. Jurija do trške lipe. Na poti boste srečali srednjeveškega kurirja,  spoznali cenjenega zdravilca, se poučili o znanem mozirskem suknu in začutili narodno zavednost prednikov.

Obvezne prijave
Predstava sprejme omejeno število obiskovalcev, zato vas vljudno naprošamo, da se prijavite na spodnjem obrazcu ali pokličite na telefon 031 318 874 (Katarina Fužir)

Idejna zasnova: Kulturno-umetniški klub Potovke
Režija in dramaturgija: Katarina Fužir
Igrajo: Klemen Čretnik, Barbara Vajdl, Urban Hrastnik, Franc Jurkovnik, Darija Planovšek, Primož Vajdl, Katarina Fužir, Matjaž Pevnik, Matej Koren.

** Festival zelišč

Zaključni dogodek. Organizator: Savinja, zavod za razvoj podeželja in turizma. Več o tem: http://www.savinja.si/festival-zelisc/

Prijavnica za potujočo ulično predstavo Trške zgodbe

Izberite uro predstave:

* Ostali termini so že zasedeni