V soboto, 16. 3. 2024, se bo v vseh sedmih občinah Zgornje Savinjske doline (Mozirje, Nazarje, Gornji Grad, Rečica ob Savinji, Ljubno, Luče, Solčava) odvila velika čistilna akcija. Čiščenju naplavin in odpadkov, ki so po uničujočih avgustovskih poplavah ostali ob rekah in potokih, se bodo pridružile tudi tradicionalne spomladanske čistilne akcije.

Akcijo bomo izvedli tudi v občini Mozirje

Zbirno mesto je pred gasilskim domom (Savinjska cesta 29, Mozirje), koordinator za vse informacije pa je Roman Čretnik ml. (041 783 469)

Akcija se začne ob 8. uri in traja do 14. ure.
Na zbirnih mestih bodo koordinatorji predali navodila, vreče za odpadke in vse prostovoljce napotili na lokacijo, kjer bodo čistili.

Akcija poteka v duhu prostovoljstva in na lastno odgovornost, zato je pomembno, da vsak prostovoljec poskrbi za varnost sebe in drugih. Vsak naj se primerno obleče in obuje (gojzarji, škornji, delovna oblačila) ter ima s sabo primerne rokavice, kako dodatno vrečo in za čas trajanja akcije potrebno pijačo.

Malica za prostovoljce se bo delila pred gasilskim domom, ko se vrnete s terena.

Še posebej vabimo, da ponudite pomoč pri delu z motorkami, traktorji, prikolicami, vitlami itd. Pomoč lahko ponudite preko obrazca ali s klicem koordinatorja.

Akcija bo izvedena ob vsakem vremenu.

Pobudnik akcije je Društvo za povezan razvoj Zgornje Savinjske doline, akcijo pa so podprle vse občine v dolini.

Dodatna navodila so na spletni strani in družbenih omrežjih društva.

Naj bo 16. marec dan, ko Zgornjesavinjčani z izdatno pomočjo od drugod, strnemo vrste za čisto naravo in naredimo našo lepo dolino spet čisto!