Občinski štab civilne zaščite Mozirje obvešča, da ponovno organizira zbiranje humanitarne pomoči za Ukrajino.

POZOR, POPRAVEK:
Vaš prispevek lahko prinesete izvajalo od sobote, 26. marca 2. aprila do vključno torka, 29. marca 5. aprila 2022 v gasilskem domu v Mozirju (Savinjska cesta 29, 3330 Mozirje).

Urnik zbiranja pomoči:

  • v soboto, 2. 4. 2022 od 9.00 do 11.00
  • v ponedeljek in torek, 4. in 5. 4. 2022 od 16.00 do 18.00

Tokrat se zbira samo hrana

V skladu s trenutnimi usmeritvami se tokrat zbira samo hrana, npr. energijske ploščice, suho sadje, oreščke, konzervirano hrano, testenine, instant žita, kavo, čaj, sladkarije in podobno.

Zbrana sredstva za pomoč morajo dosegati standarde glede rokov uporabe – hrana pred rokom uporabe vsaj ½ leta in zapakirana v originalno embalažo.

Imate vprašanje?

V zvezi z izpostavljenimi vprašanji glede nastanitev in oskrbe beguncev v Republiki Sloveniji je za namestitve zadolžen Urad Vlade RS za oskrbo in integracijo migrantov.
Kontaktni podatki so naslednji:

Urad Vlade Republike Slovenije za oskrbo in integracijo migrantov je 2. 3. 2022, vzpostavil vladni klicni center, kjer bodo za pojasnila glede pomoči, ki jo Slovenija nudi državljanom iz Ukrajine na voljo strokovnjaki z različnih področij. Klicni center bo deloval vse dni v tednu od 8. do 18. ure. Za klice iz Slovenije je na voljo brezplačna telefonska številka 080 41 42, za klice iz tujine +386 1478 7530. V klicnem centru bodo strokovnjaki nudili informacije glede vstopa in bivanja v Sloveniji, postopka priznanja mednarodne zaščite ter informacije, na kakšen način lahko posamezniki ali organizacije nudijo finančno ali materialno pomoč.


V akcijo so poleg Občinskega štaba Civilne zaščite RS vključeni Karitas, Rdeči križ in Društvo prijateljev mladine iz Mozirja.