Pobudniki akcije “Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino” so spodbudili aktivnosti za čiščenje odpadkov in naplavin po avgustovskih poplavah skupaj z vsemi občinami naše doline. V zadnjih dneh in tednih so člani lokalnih društev na terenu popisali stanje, na sestankih z društvi v vsaki občini pa smo se dogovorili za organizacijo izvedbe, koordinacijo prostovoljcev in druge podrobnosti.

Glede na slabo vremensko napoved, ki konec tega tedna (1. – 3. 12. 2023) prinaša dež, mogoč pa je tudi sneg do nižin, smo se s pobudniki (nastajajoče Društvo za povezan razvoj Zgornje Savinjske doline) odločili, da akcijo prestavimo na pomlad, predvidoma na soboto, 16. marca 2023.

Vse do sedaj opravljene aktivnosti bodo odlično izhodišče za lažje in hitrejše organiziranje v pomladnem času, hkrati pa bomo lahko za pomoč pri čiščenju nagovorili še več prostovoljcev.

Nekatere aktivnosti znotraj že organiziranih skupin bodo kljub vsemu izvedene, npr. podroben pregled nabrežin vodotokov s strani ribiških družin.

Vsem, ki so že izrazili interes za sodelovanje in izvedli prijavo, se zahvaljujemo, vse prebivalce doline in širše pa vabimo, da spremljate na spletni strani savinjcan.si prijavite na e-novice. Tako boste sproti obveščeni o vseh novostih v zvezi s tem, tudi o pomladnem terminu akcije.