Cenjeni občani!

Odgovorni na občini Mozirje in v Občinskem štabu Civilne zaščite pozorno spremljamo trenutne razmere v zvezi s širitvijo koronavirusa. Vsi upamo na najboljše, pripravljeni pa moramo biti tudi za težje razmere.

Občina Mozirje in občinski štab Civilne zaščite zato iščemo prostovoljce, ki bi bili v primeru eskalacije koronavirusa pripravljeni pomagati občanom.

V mislih imamo mlajše generacije, od dopolnjenega 18. leta starosti naprej, in vse ostale občane, ki se čutijo zdrave in so pripravljeni pomagati. Pomoč prizadetim družinam bi se nanašala npr. na dostavo zdravil in živil, hrane, varstvo otrok in podobno.

Prostovoljcem bi seveda zagotovili ustrezna zaščitna sredstva.

Poudariti želimo, da trenutno samo zbiramo kontakte tistih, ki bi v primeru, da bi takšno pomoč potrebovali, bili pripravljeni pomagati. Kontaktirali vas bomo samo v primeru, da bi res prišlo do množičnega obolenja, kjer redne službe ne bi mogle zagotavljati ustrezne podpore.

Če ste pripravljeni pomagati, pustite v spodnjem obrazcu svoje kontaktne podatke, ki jih bomo varovali do konca te izredne situacije in jih ne bomo uporabljali za nobene druge potrebe kot za zgoraj navedeno. Vsem potencialnim prostovoljcem se že vnaprej iskreno zahvaljujemo.

BODIMO PRIPRAVLJENI – VEDNO PRIPRAVLJENI ZA POMOČ BLIŽNJEMU V STISKI!

Občina Mozirje in štab Civilne zaščite

Prijavite se kot prostovoljec/prostovoljka