Prebivalci Republike Slovenije, stari 55 let in več, se bodo lahko do 30. oktobra 2022 udeležili subvencioniranega neformalnega izobraževanja za dvig digitalnih kompetenc, kar predstavlja pogoj za koriščenje dobroimetja digitalnega bona 2022, za nakup računalniške opreme.

Pogoj za brezplačno udeležbo sta stalno prebivališče v Republiki Sloveniji in starost 55 let ali več na dan 12. marca 2022. Finančna sredstva zagotavlja Služba Vlade Republike Slovenije za digitalno preobrazbo.

Upravičenci do izobraževanj se lahko do zapolnitve prostih mest prijavijo pri na javnem razpisu izbranem izvajalcu. Andragoški zavod Ljudska univerza Velenje je bil izbran izvajalec izobraževanj za savinjsko regijo in sicer v sledečih krajih: Velenje, Šoštanj, Šmartno ob Paki, Mozirje, Nazarje in Luče.

Žal so nas iz Andragoškega zavoda Ljudska univerza Velenje obvestili, da so vsa prosta mesta, ki jim jih je dodelil Slovenski regionalni razvojni sklad, že zasedena. Obrnete se lahko na druge izvajalce izobraževanj. Seznam je na tej povezavi.

Izobraževanja bodo trajala dvanajst ur, za upravičenost do digitalnega bona pa bo udeleženčeva obvezna prisotnost v obsegu vsaj devetih ur.

Za letošnja neformalna izobraževanja, namenjena starim 55 let ali več, torej ne koristite dobroimetja digitalnega bona, temveč dobroimetje po opravljenem neformalnem izobraževanju šele pridobite.