V sredo, 23. oktobra 2019, je v Kulturnem domu Mozirje potekala osrednja prireditev ob Svetovnem dnevu turizma. Prisluhnili smo potopisnemu predavanju “Uganda – zeleno srce Afrike„ in podelili priznanja za najbolj urejeno okolico v Mozirju.

Letošnji slogan praznovanja je Turizem in delo: boljša prihodnost za vse. Ta povezovalna misel se dotika prav vsakega izmed nas. Ljudje smo namreč tisti, ki razvijamo inovativne turistične produkte. Prav tako je z znanjem, kompetencami, spretnostmi in gostoljubjem zaposlenih pogojena kakovost storitev. Turizem in doživetij namreč ne ustvarjajo stavbe, temveč ljudje. Zato si zaslužijo spoštovanje, naj bo intelektualno ali fizično, tudi delavci, ki opravijo  veliko število ur v prid turizmu. Upoštevajmo njihovo delo, ki ga darujejo za prepoznavnost Slovenije, tisto odprto slovensko dušo, ki bogati lepoto naše dežele.

Urejeno in gostoljubno okolje je temelj za uspešen razvoj turizma. Je zapis našega časa, ki govori zgodbe o življenju. Skozi naravno in kulturno dediščino osmišlja našo preteklost, uči nas domačnosti in odprtosti, hkrati pa tudi najbolj odmaknjene konce sveta sili v estetiko.

Turizem torej ni samo način življenja. Je stanje našega duha, ki se kaže v tem, kakšen vtis puščamo v očeh turistov, ki odkrivajo in okušajo tudi naše malo mesto.

Iskrene čestitke vsem letošnjim prejemnikom priznanj. Naj bodo vaša priznanja tudi spodbuda tako vam, kot tudi ostalim, da se vas v naslednjem letu čim več pridruži akciji urejenega okolja.

Priznanja so prejeli:

  1. Šemenc Monika – za bogato ocvetličen balkon in urejeno okolico
  2. Repše Čas Stanka – za lepo ocvetličeno stanovanjsko hišo in urejeno okolico
  3. Minka in Ivo Hrastnik – za lepo ocvetličeno in urejeno okolico kmetije
  4. Turistična kmetija Korošec, ki jo vodi Urška Reberčnik  – za lepo urejeno in ocvetličeno turistično kmetijo
  5. Matija Petrin – priznanje za moderno in estetsko urejeno okolico poslovnega objekta