kulturni-dom-mozirjeSkupaj s Turističnim društvom Mozirje in Planinskim društvom Mozirje vas vabimo, da se nam pridružite na tradicionalnem  pohodu v počastitev občinskega praznika Občine Mozirje.

Zbrali se bomo v soboto,  29. 04. 2023 ob 13.00 uri pred kulturnim domom.

Opis poti:

Podobno kot lani se od kulturnega doma odpravimo ob ‘veletoku’ Šajspah pod Čelami proti Brdem. Tam zavijemo desno in po cesti nadaljujemo vse do sedla pod Vrholandu. Začnemo s spustom po poti skozi gozd proti Selam. Po cesti in kolovozu preko pristojnih travnikov prispemo do gostilne Vid. Preko Golobnice se po markirani poti povzpnemo proti Globoki in jo po cesti uberemo v Žekovec. Pod žičnico se usmerimo desno, prečimo Trnavo in kmalu se znajdemo v Trnavčah. Spustimo se do vznožja travnikov in preidemo v gozd. Vzpnemo se na nižji greben po katerem nas vlaka vodi do Dohtarjevega izvira. Po cesti ob Mozirnici nadaljujemo proti Mozirju. Mimo šole, preko obvoznice po poti ob Savinji prispemo na cilj na sejmišču, kjer nas bodo z malico pogostili Mozirski mlajevci ob uživanju katere si bomo ogledali tradicionalno plezanje na mlaj.

Pot meri približno 10.5 km, skupna višinska razlika pa 400 m. Čas hoje ocenjujemo  na 3,5 – 4 ure.

Pot je tako tehnično kot kondicijsko nezahtevna saj poteka večinoma po cestah in gozdnih poteh. Pri hoji po občinskih cestah morajo udeleženci upoštevati cestnoprometne predpise. Vsak udeleženec je za svojo varnost odgovoren sam, za varnost otrok so odgovorni njihovi spremljevalci. Pohod bo potekal v strnjeni vodeni skupini zato morajo udeleženci slediti navodilom vodje pohoda. Osnovna oprema je vremenu primerna pohodniška obutev  mestoma razmočenemu terenu ter zadostna količina pijače.

Zdrav duh v zdravem telesu!
LEPO VABLJENI !